Dnes se podíváme na otázku, kterou si možná kladete: Proč členové Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů nepijí čaj? Co je na čaji špatného a co vlastně znamená Slovo moudrosti?

Co je Slovo moudrosti?

Slovo moudrosti je zjevení, které prorok Joseph Smith obdržel v roce 1833. Najdeme ho v Nauce a smlouvách, oddíl 89. Toto zjevení poskytuje rady ohledně toho, co je dobré pro naše tělo a čemu bychom se měli vyhýbat. Je to něco jako Boží návod na zdravý životní styl.

Horké nápoje

Ve verši 9 čteme: “A opět, horké nápoje nejsou pro tělo ani pro břicho. (NaS 89:9)” Co tím bylo myšleno? Proroci a vedoucí Církve vysvětlili, že termín “horké nápoje” se vztahuje na kávu a čaj. Ale proč právě tyto nápoje?

Proč káva a čaj?

Káva a čaj obsahují kofein a další látky, které mohou být návykové a škodlivé pro naše zdraví. Kofein může způsobit závislost, narušit spánek a zvýšit úzkost. Vyhýbání se těmto nápojům nám pomáhá udržovat naše těla a mysli čisté a zdravé.

Členové Církve věří, že dodržováním Slova moudrosti prokazují poslušnost Bohu a získávají fyzické i duchovní požehnání. Věříme, že naše tělo je chrámem Ducha Svatého a že bychom se o něj měli starat co nejlépe.

Bylinkové čaje

A co bylinkové čaje? Ty jsou obecně považovány za přijatelné, protože neobsahují stejné škodlivé látky jako tradiční čaje. Je však důležité pamatovat na moudrost a umírněnost ve všech věcech. Bylinkové čaje mohou být skvělou alternativou!

Závěr

Slovo moudrosti je více než jen pravidla ohledně jídla a pití. Je to způsob, jak žít zdravě a duchovně čistě. Pro členy Církve je to výraz víry a oddanosti Bohu. Doufám, že vám toto vysvětlení pomohlo lépe pochopit, proč členové Církve nepijí kávu a čaj.