Možná jste viděli ty mladé lidi s kravatami a ve formálním oblečení, jak chodí ve vašem okolí, nebo se dokonce objevují na vašich sociálních sítích. Ale kdo vlastně jsou? Jsou to misionáři Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů a mají zde zvláštní poslání: pomoci vám najít více pokoje a radosti ve vašem životě.

Jsou to lidé jako ty a já

Ačkoli se oblékají specifickým způsobem, misionáři jsou obyčejní lidé. Předtím, než se vydali na misi, byli studenty, zaměstnanci, sportovci, hudebníky a dalšími. Trávili čas sportováním, hraním na hudební nástroje nebo sledováním dobrého filmu doma.

Když misionáři dokončí svou službu, vrátí se ke svému každodennímu životu, aby pokračovali ve studiu, práci, hledání si partnera a budování své budoucnosti.

Tito mladí lidé i starší dospělí přicházejí z celého světa. Někteří byli povoláni sloužit v dalekých zemích a naučili se nové jazyky, aby mohli sdílet své poselství.

Nejúžasnější na tom je, že bez ohledu na to, odkud pocházejí nebo jakým jazykem mluví, mají společné jedno: upřímnou touhu sloužit a pomáhat druhým, následující příklad Ježíše Krista. Jak On učil své Apoštoly: „Jděte do celého světa a kažte evangelium všemu stvoření“ (Marek 16:15).

Vždy jsou ve dvojici

Jednou z věcí, které si pravděpodobně všimnete, je, že misionáři vždy chodí ve dvojicích. Nikdy nejsou sami. Tento zvyk jim pomáhá zůstat soustředěnými a v bezpečí, zatímco plní své poslání. Tento model navíc následuje velmi starý vzor, protože i Ježíš posílal své posly po dvou (Marek 6:7).

Jak vám mohou pomoci?

Misionáři jsou zde kvůli něčemu více než jen kvůli rozhovoru. Jejich cílem je pomoci vám přiblížit se k Bohu a zlepšit váš vztah s Ním. Ačkoli je vaše duchovní cesta jedinečná a osobní, všichni občas potřebujeme malou pomoc, abychom věděli, zda jdeme správným směrem. Misionáři vám mohou nabídnout rady, modlitby a učení, která mohou prosvítit váš život a naplnit jej smyslem.

Misionáři vám mohou pomoci:

  • Cítit se blíže k Bohu
  • Naučit se modlit a rozpoznávat Boží odpovědi
  • Vyřešit vaše duchovní otázky
  • Dozvědět se více o Ježíši Kristu a Jeho evangeliu
  • Lépe pochopit písma
  • Získat podporu v osobních výzvách
  • Pokročit na vaší cestě víry, pokání a křtu

Navíc vás mohou seznámit s komunitou lidí s podobnými přesvědčeními a hodnotami, kteří vás budou také podporovat na vaší duchovní cestě.

Možná jste už hledali odpovědi na některé z těchto otázek, nebo jste možná ještě nenašli to, co potřebujete. Misionáři vám mohou pomoci rozpoznat odpovědi, které pro vás Bůh má, a cítit vliv Ducha Svatého ve vašem životě.

Takže až příště uvidíte ty mladé lidi ve vašem sousedství nebo na vašich sociálních sítích, neváhejte je pozdravit. Jsou zde, aby vám pomohli objevit více o vašem životním poslání a přiblížit se k Bohu.